085 - 303 1252
info@mobilityprofs.nl
Open ma./vr 8:30 - 18:00
za. 10:00 - 16:00

Financial Lease

Slim leasen

Leasing kent vele vormen en is populair omdat je je auto niet in 1 keer hoeft te betalen. Hierdoor ben je mobiel én houd je geld over om te ondernemen. Bij (full) Operational Lease zijn op de brandstof na alle autokosten in je maandbedrag inbegrepen. Dit biedt gemak en zekerheid, maar kent ook nadelen. Zo is de auto niet van jou, wat betekent dat je geen recht heb op bijvoorbeeld investeringsaftrek (indien het een bedrijfswagen betreft) en terugvordering van BTW. Financial Lease bied je deze voordelen wel, samen met een aantal ander pluspunten.

Wat is het?

Financial lease is de slimme manier om een nieuwe of gebruikte auto aan te schaffen. Zonder zelf het aankoopbedrag ineens te hoeven betalen, stap je direct in de auto die je nodig hebt. De leasemaatschappij betaalt de factuur van de dealer en jij betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Hoeveel dat is hangt af van de aanschafwaarde, een eventuele aanbetaling of inruil, de looptijd van de Financial Lease overeenkomst en de slottermijn. Je hebt de hoogte van het maandbedrag dus zelf in de hand.

Op je balans

Anders dan bij Operational Lease ben je bij financial lease economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto bij jou op de balans staat, wat verschillende belastingvoordelen biedt. Om te beginnen kun je de BTW terugvorderen die over de aanschafwaarde is betaald. Daarnaast heb je bij een auto met grijs kenteken of een volledig elektrische auto mogelijk recht op investeringsaftrek. Als eigen baas over je auto bepaal je bovendien zelf hoeveel kilometers je rijdt. Zelfs inruil van de geleaste auto tijdens de looptijd van de overeenkomst is mogelijk.

Zo werkt het

Bepaal je budget

Hoeveel wil je per maand voor je nieuwe auto betalen? Je hebt vast een bepaald bedrag in gedachten. En je houdt er rekening mee dat verzekering, wegenbelasting en onderhoud daar nog bij komen. Het mooie van Financial Lease is, dat je met jouw budget altijd een ruime keuze hebt. Zo komt een model dat nieuw misschien niet haalbaar is als gebruikte auto ineens een stuk dichterbij. Of blijk je voor hetzelfde geld toch een grotere auto te kunnen rijden dan je dacht. Wij adviseren je wel eerst je budget te bepalen!

Maak je keuze

Door met jouw budget als vertrekpunt te zoeken in onze aanbod, krijg je een compleet beeld van wat mogelijk is. Hoe meer voorkeuren je aangeeft - bijvoorbeeld merk, type brandstof, bouwjaar en kilometerstand des te beter de resultaten aan jouw wensen voldoen. Alle auto’s die je te zien krijgt staan bij geselecteerde, officiële autobedrijven. De onderhoudshistorie is bekend en de kilometerstand gegarandeerd. Zit de auto die jij zoekt erbij? Vraag dan direct online een offerte aan. Je hoeft alleen maar je naam en mailadres in te vullen.

Sluit de deal

Binnen enkele minuten ontvang je onze Financial Lease offerte die is uitgebracht op basis van de auto van jouw keuze, passend binnen jouw budget. Ben jij akkoord? Dan vragen we om extra gegevens van jezelf en je onderneming. Deze gegevens heeft de leasemaatschappij nodig om je aanvraag te beoordelen. Krijg je groen licht? Dan sluiten we de deal en maakt de leasemaatschappij namens jou het aankoopbedrag aan de betreffende dealer over. En de auto is van jou!

Alles op een rij

Kijk en vergelijk

Onderstaand overzicht helpt je om Financial en (full) Operational Lease met elkaar te vergelijken. Als je bereid bent om een aantal zaken - zoals onderhoud, verzekering en wegwegenbelasting - zelf te regelen, biedt financial lease je verschillende praktische en fiscale voordelen.

Goed om te weten

DIRECTpersonenautoleasen.nl biedt je:

  • Altijd actueel aanbod van geselecteerde autobedrijven;
  • Financial Lease tot 100% van de aanschafwaarde exclusief BTW;
  • Mobiliteit voor een maandbedrag dat past bij jouw budget;
  • Direct een scherpe offerte
  • De mogelijkheid tot een zoekopdracht om dat ene specifieke model te vinden.
 Operational
Lease
Financial
Lease
Je bent mobiel zonder grote investering ineens  
De BTW over de aanschafwaarde mag je terugvorderen  
De auto is economisch van jou en staat op de balans  
Doordat je afschrijft op de auto, daalt je belastbare winst  
Mogelijkheid van rente- en investeringsaftrek  
Inclusief onderhoud, verzekering en wegenbelasting  
Je kunt onbeperkt kilometers maken  
Je mag het contract voortijdig beëindigen